2 september 2023
13:00

Storvreta IK

Den obesegrade sviten fortsätter

Lördagens match mot Storvreta blev en öppen historia där vi sökte revansch från nederlaget i våras. I inledningen av matchen är vi något oorganiserade men chanser skapas åt båda håll. Vi kommer runt fint på kanterna men släpper samtidigt till lägen bakåt. Eda gör ett par fina räddningar och Storvreta har även en boll i stolpen.
Vart eftersom tar vi tag i spelet och blir även täta i defensiven. Efter 30 minuter öppnas ett läge upp för Jessica utanför straffområdet och hon sätter bollen otagbart i ena krysset. Vi går till halvtidsvila med ledning 1-0.

Vi kommer ut förtroendeingivande i andra halvlek och kontrollerar periodvis spelet. Frånsett några minuter när Storvreta etablerar spel på vår planhalva är vi lugna och trygga i spelet. Vår trio på mittfältet hittar varandra bra. Därför känns det lite ologiskt när Storvreta efter några olyckliga situationer hittar ett friläge och gör 1-1 med kvarten kvar att spela. Vi är dock fast beslutna att vinna matchen. Sista minutrarna skapar vi några riktigt farliga lägen och med 5 min kvar nickar Sofi en hörna som räddas på mållinjen. Vi lyckas inte heller trycka in returen. Matchen slutar 1-1.

Vi är fortsatt obesegrade under hösten men den här matchen kändes som vi var värda alla tre poäng. Nu väntar serieledarna Skyttorp om en vecka. Då ska vi förlänga vår svit!